زندگی در ترکیه

چطور اقامت ترکیه بگیریم؟

اقامت ترکیه

چرا ترکیه؟

خیلی از ایرانیان رؤیای زندگی در کشورهای اروپایی و آمریکایی را در سر میپرورانند. تنها دلیل این امر نیز شرایط اقتصادی بهتر این کشورها نیست. بلکه آداب و رسوم و فرهنگ متفاوت، این کشورها را به مدینه فاضله ای برای ایرانیان تبدیل شده است. اما متاسفانه امروز به خاطر شرایط کرونایی حاکم بر جهان و همچنین عدم اعتماد این کشورها به مردم خاورمیانه، مهاجرت یا حتی سفر به این کشورها بسیار دشوار شده است. از این رو مردم ایران ملزم به انتخاب راه های مناسب تری برای سفر به نقاط دیگر جهان هستند.

یکی از ساده ترین روش ها، گرفتن اقامت کشوری دیگر، و استفاده از آن برای مهاجرت به اروپا است. مناسب ترین کشور برای ایرانیان ترکیه است زیرا ایرانیان نیازی به ویزا برای ورود به این کشور ندارند.

ترکیه کشوری است که از لحاظ فرهنگی به ایران نزدیک است. و چون اقتصادی برپایه گردشگری دارد، تمایل زیادی به پذیرش گردشگران دارد. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش های گرفتن اقامت ترکیه آشنا کنیم.

ترکیه

اقامت یا شهروندی

اول از همه باید متوجه شویم که اصلا اقامت یعنی چه. اقامت برگه ای است که در صورت داشتن آن میتوانید در کشور مقصد بمانید چه برای گردشگری چه برای زندگی. اما باید بدانید که اقامت انواع گوناگون و محدودیت های خاصی دارد که قبل از سفر به ترکیه باید با آنها اشنا باشید.

دوم اینکه اقامت با شهروندی کاملا متفاوت است. شما با گرفتن اقامت، میتوانید در آن کشور در مدت زمان مشخص زندگی کنید و تحت شرایطی کار داشته باشید و با خانواده خود زندگی کنید یا حتی در آنجا تشکیل خانواده بدهید! اما به عنوان شهروند ترکیه شناخته نمیشوید. و از حقوقی که یک شهروند ترکیه از آن بهره مند است بی نصیب میمانید. مثلا نمیتوانید در انتخابات ترکیه شرکت کنید یا پاسپورت ترکیه را برای مهاجرت به کشورهای اروپایی دریافت کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله “چطور شهروندی ترکیه بگیریم؟” را بخوانید.

اقامت توریستی

هر شهروند ایرانی میتواند به مدت  ۹۰ روز متوالی، بدون نیاز به ویزا وارد ترکیه شود. برگه ای که در این مدت به شما میدهند همان اقامت توریستی است. شما می‌توانید به ازای هر ۶ ماه، ۹۰ روز را بدون ویزا، ساکن ترکیه باشید. اما با دریافت ویزا میتوانید بدون محدودیت ۶ ماهه، به مدت یک سال در ترکیه اقامت داشته باشید.

اقامت ترکیه

اقامت موقت

برای تبدیل اقامت توریستی به اقامت یک ساله(موقت) میتوانید از هرکدام از این روش ها استفاده کنید. اجاره ملک، خرید ملک، تحصیل، شروع یک شغل، سرمایه گذاری یا ازدواج.

بعد از گذشت یک سال، شما میتوانید با ارائه مدارکی که تایید کنند شما شرایط حضور در ترکیه را دارید میتوانید اقامت موقت خود را تمدید کنید. مثلا اگر اقامت موقت خود را از روش اشتغال گرفته باشید باید ثابت کنید که هنوز شاغل هستید.

همچنین بد نیست بدانید  که با داشتن اقامت موقت به مدت 5 یا 8 سال نمیتوانید اقامت دائم دریافت کنید. این دروغی است که بنگاه های گردشگری به شما میگویند تا شما را جذب استفاده از سرویس های خود کنند.

اقامت موقت با اجاره خانه

شما پس از ورود به ترکیه میتوانید با اجاره یک خانه در شهرها و محل هایی که دولت ترکیه مشخص کرده، اقامت یک ساله دریافت کنید. این شهرها و محل ها هربار توسط دولت ترکیه تغییر میکنند. این راه آسان ترین راه دریافت اقامت یک ساله است اما به همین دلیل احتمال اینکه دولت ترکیه با درخواست شما موافقت نکند زیاد است. هم چنین از بدی های دیگر این روش این است که طبق قانون جدید فقط برای سال اول میتوانید از این روش استفاده کنید و برای تمدید سال بعد، باید از روش های دیگر استفاده کنید.

چگونه اقامت ترکیه بگیریم؟

اقامت موقت با خرید خانه یا ملک

با خرید یک خانه، حتی به صورت شریکی در هر شهر یا روستایی از ترکیه میتوانید اقامت موقت بگیرید. حتی میتوانید خانه به صورت شریکی بخرید و همه شرکا اقامت موقت دریافت کنند. اما باید بدانید که حداقل قیمت برای خرید خانه چیزی حدود ۱۰۰ هزار لیر است. پس از گذشت یک سال دوباره باید برای تمدید آن اقدام کنید.

اقامت موقت با تحصیل

شما میتوانید از دو روش تحصیلی زیر برای دریافت اقامت موقت، یا تمدید آن اقدام کنید:

  • ثبت نام در کلاس های آموزش زبان ترکی: این مورد که متداول تر است از طریق ثبت نام در کلاس های آموزشگاه های زبان متعبر می باشد.
  • تحصیل در دانشگاه های ترکیه: این روش از مورد قبلی پر هزینه تر است اما مطمئن تر است. شما برای قبولی در دانشگاه های ترکیه باید از قبل زبان ترکی یا انگلیسی(در برخی دانشگاه ها) بلد باشید.

این اقامت هزینه ای حدود ۴ هزار لیر برای یکسال به همراه دارد که شامل ثبت نام در کلاس های ترکی دانشگاهها می باشد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با تحصیل در ترکیه میتوانید مقاله “تحصیل در ترکیه” را مطالعه کنید.

اقامت ترکیه

اقامت موقت از طریق اشتغال

برای پیدا کردن شغل در ترکیه باید مهارتی کاربردی برای این کشور را بلد باشید. در کنار داشتن مهارت دانستن زبان ترکی نیز الزامی می باشد. مگر اینکه در یک شرکت ایرانی مشغول به کار شوید. هم چنین تسلط به زبان انگلیسی نیز میتواند فرصت های شغلی بیشتری در اختیار شما قرار دهد.

جالب است بدانید که پس از ۵ سال کار در ترکیه می توانید شهروندی و پاسپورت این کشور را دریافت کنید.

در صورت داشتن بودجه کافی میتوانید با ثبت شرکت در ترکیه، اقامت موقت خود را دریافت یا تمدید کنید. هم چنین میتوانید اقامت موقت خود را به اقامت کاری تغییر دهید.

اقامت موقت با سرمایه گذاری

شما با سرمایه گذاری و حتی سپرده گذاری در بانک های ترکیه، میتوانید اقامت موقت را دریافت و تمدید کنید. در صورتی که در بانک های ترکیه حساب بانکی داشته باشید و حساب شما گردش و سپرده داشته باشد، میتوانید با ارائه آن به اداره مهاجرت برای تمدید اقامت خود اقدام کنید.

اقامت موقت با ازدواج

برای دریافت اقامت ترکیه چنانچه شما با یک شهروند ترک ازدواج کنید در ابتدا اقامت کوتاه مدت را دریافت خواهید کرد و پس از ۳ سال در صورت تدوام ازدواج شهروندی ترکیه را می توانید اخذ کنید.

درصورتی که با یک شهروند ترک ازدواج کنید، میتوانید اقامت موقت خود را دریافت کنید و پس از گذشت ۳ سال، در صورتی که جدا نشده باشید میتوانید شهروندی ترکیه دریافت کنید. اما شهروندی ترکیه، درصورتی به شما داده میشود که شما و همسرتان شرایط خاصی مانند سوء پیشینه نداشته باشید.

کشور ترکیه برای اعطا شهروندی بدلیل تولد، تابع قانون خون است. یعنی درصورتی که حداقل یکی از والدین شهروند ترکیه نباشند، به کودک متولد شده شهروندی تعلق نمیگیرد.

اقامت ترکیه

اقامت دائم

همان طور که گفتیم شما با تمدید اقامت موقت به مدت ۵ سال نمیتوانید اقامت دائم دریافت کنید. در حقیقت توسط اقامت توریستی و موقت به هیچ وجه نمیتوانید اقامت دائم دریافت کنید.

برای دریافت اقامت دائم باید ملکی با ارزش بیش از ۲۵۰ هزار دلار در ترکیه خریداری کنید سپس برای دریافت اقامت دائم اقدام کنید. راه دیگر این است که با اشتغال یا ثبت شرکت در ترکیه، اقدام به دریافت اقامت کاری کنید و پس از گذشت ۵ سال اقامت دائم دریافت کنید.

از مزیت های دریافت این اقامت میتوان به تحصیل رایگان فرزندان در مدارس دولتی ترکیه، ثبت شرکت و افتتاح حساب بانکی بین المللی، توانایی درخواست ویزای کشورهای اروپایی و کانادا اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید